15 februari, 2010

Flytande båtmässa i Lysekil i april

Båt & Hav är namnet på den flytande båtmässa som företagare i samarbete med Lysekils kommun arrangerar i Lysekil den 16-18 april. Precis som namnet antyder är det inte bara båtar utan allt som har marin anknytning som uppvisas.

Såväl företagare som privatpersoner är välkomna. Utställare kommer att visa upp sina båtar och produkter i Havsbadsparken. Privatpersoner kommer ha möjlighet att visa upp och sälja sin båt på Släggöparkeringen bakom Havsbadsrestaurangen. Förhoppningen är att alla som är på jakt efter en båt, ny eller begagnad, stor eller liten, eller bara något båttillbehör, skall hitta något som intresserar dem.

Ett omfattande program av aktiviteter planeras. Affärerna kommer att ha helgöppet med erbjudanden, mässerbjudanden på restauranger, kostnadsfria föredrag och seminarier på societetshuset Oscars om kust och hav samt sjösäkerhet.

Flera myndigheter är på plats och visar och berättar om sina verksamheter. Kustbevakningen, Sjöräddningssällskapet, Sjöpolisen, marinen och räddningstjänsten är inbjudna och har ställt sig positiva till att medverka.

Båt & Hav-mässan genomförs för första gången och skall bli ett årligen återkommande arrangemang i Lysekils kommun. För att locka många utställare och besökare så är mässan gratis för besökare och avgiften för utställare är avsevärt mycket lägre än vid de traditionella båtmässorna.

Öppettider för mässan:

Fredagen den 16 april, kl 11-20

Lördagen den 17 april, kl 11-17

Söndagen den 18 april, kl 11-16