15 februari, 2010

Hallberg-Rassy 372 årets

Hallberg-Rassy vann titeln Årets Båt i den europeiska tävlingen European Yacht of the year 2010, som delades ut på “boot” i Düsseldorf. Den svenska båten vann i den prestigefyllda klassen Luxury Cruiser med sin nya modell 372.

Hallberg-Rassy har traditionellt en mycket stor monter och stark närvaro på båtmässan i Düsseldorf. Den tävling som företaget vann avgörs dock av en jury med internationella båtjournalister som inte bara ser de båtar som deltar i tävlingen på mässan utan seglar dem på olika platser för att kunna ge en allsidig bedömning.

– Det fanns tidigare ett stort antal priser som delades ut när det gäller båtar. Det gick nästan inflation i detta. Till slut bestämde de elva tidningar som står bakom detta pris att göra en gemensam satsning. Det handlar om ett pris som delas ut i fem olika klasser, säger Magnus Rassy till tidningen Bohusläningen.

Foto: Peter Szamer.

www.hallberg-rassy.com