3 mars, 2010

Nya utmärkelser till Simrad Marin

Utmärkelsen Best of The Year från tidskriften Motor Boating och NMMA:s hedervärda omnämnande utgör de senaste tilläggen till den redan långa listan över utmärkelser till ledande företag inom marin elektronik.

Simrad Yachting, marknadsledande inom marin elektronik för fritidsbåtar, har fått ytterligare ett antal utmärkelser för produktutveckling. Simrads bredbandsradar BR24 har tilldelats Motor Boating Magazines utmärkelse Best of the Year och flerfunktionsskärmen NSE12 har fått ett hedervärt omnämnande i kategorin konsumentelektronik vid årets internationella båtmässa i Miami.

“Vi känner oss stolta över att två Simrad-produkter tilldelats utmärkelser för teknisk utveckling samma vecka,” säger Leif Ottosson, ordförande och VD för Navico. “Dessa överväldigande utmärkelser och omnämnanden som både Simrad och våra varumärken Lowrance® och B&G® fortsätter att få vittnar om vårt åtagande att utveckla banbrytande och marknadsledande elektronik, som ger både ett säkrare och behagligare båtliv. Vi är stolta över vår produktutveckling och hoppas kunna fortsätta vara banbrytare på den marina marknaden. Vi vill också tacka industrin för denna fortsatta uppmuntran av våra ansträngningar och insatser.”

Vinnarna av Motor Boating Magazines utmärkelse Best of the Year är en e xklusiv grupp elektronik, båtar, motorer och utrustning, som man valt ut för produktens bidrag till ett bättre, säkrare, renare och roligare båtliv. Motor Boating Magazines utmärkelser är ytterligare en utmärkelse i den långa rad utmärkelser som fram till idag tilldelats BR24, däribland NMEA:s “Technology Award” 2009, NMMA:s “Innovation Award” 2009 och Sail Magazines “Freeman K” 2009. Pittman-utmärkelsen, EDN:s utmärkelse för bästa RF-applikation 2009 och det särskilda omnämnandet i kategorin marinelektronik vid DAME-utmärkelsen på branschmässan METS (Marine Equipment Trade Show).

Världens första radomantenn som arbetar med den s k FMCW-tekniken, frekvensmodulerad kontinuerlig våg, avsedd för fritidsfartyg, BR24, finns nu hos Simrad, Lowrance, B&G och Northstar och representerar nästa radargeneration vad gäller säkerhet, prisvärdhet och enkelhet. Genom en kombination av enkel installation, valfrihet vid val av monteringsplats för antennen, en räckvidd på hela 24 nm och låg effekt har bredbandsradarn BR24 redan blivit det självklara valet för gång på kustnära vatten och inomskärs.

I det program för produktutveckling som organiseras av NMMA (National Marine Manufacturers Association, USA) och bedöms av organisationen BWI (internationella båtskribenter), väljer man ut produkter som bäst uppfyller kriterierna “nyutvecklade produkter som urskiljer sig från produkter som redan finns på marknaden, som gynnar den marina industrin och/eller dess kunder, är praktiska och prisvärda”.

Simrad NSE12 har nu ha tilldelats utmärkelsen Honourable Mention och kan med fog sägas vara den mest integrerade och avancerade flerfunktionsskärm som någonsin utvecklats för marin navigering, sportfiske och kommunikation. NSE är det första systemet med fullständig autopilotkontroll och avsedd för nätverk, vilket innebär att den kan användas tillsammans med sådana kraftiga enheter som t ex vår bredbandsradar, bredbandsekolodet BSM-1, Lowrance panoramaekolodsmodul StructureScan? och BEP:s digitala omkopplare CZone.

NSE12 har Simrads stora, mycket skarpa skärmfönster SunViewTM, med lysdioder med låg effekt i bakgrundsbelysningen och ett smart, nytt menystyrt program som gör livet lekande lätt både för novisen och den erfarne sjömannen.

Simrad är ett av de äldsta varumärkena inom marinelektronik. Simrad grundades för över 60 år sen med att tillverka radio telefoner för Norska fiskebåtar, detta la grunden till ryktet att Simrad tillverkar hållbar och högpresterande utrustning som står sig än idag. Som en av varumärkena i Navico gruppen, Simrads produktserie innefattar integrerade navigationssytem, autopiloter, VHF radio, istrument och säkerhets utrustning för den marina marknaden.

www.simrad-yachting.se