3 mars, 2010

Västen som håller dig varm med hjälp av miljövänlig gas

På Vildmarksmässan är det Sverigepremiär för Klymits Kinetic Vest. Västen använder sig av en unik isoleringsteknik bestående av argon, en ädelgas som är 100% miljövänlig. Förutom att västens isoleringsförmåga kan regleras under användning, behåller den alltid sin förmåga och ger dessutom plagget en lättare bärvikt.

GEAR utökar sitt sortiment med innovatörvarumärket Klymit. På Vildmarksmässan lanseras i Sverige Kinetic Vest, en helt ny serie västar med en unik isoleringsteknik – NobleTek. NobleTek-tekniken innebär att västarna tillverkas med skiktlager där mellanrummen vid behov fylls på med ädelgas. Ädelgasen fungerar som isolering; önskad isolering fylls på med den medföljande gaskapseln genom en diskret ventil i fickan. Mängden isolering kan sedan regleras genom en vridknapp på västens framsida.

Till skillnad från syntetiska och naturliga isoleringar som tappar sin kapacitet upp till 40% under det första året, kommer isoleringen i Klymits produkter alltid behålla sin förmåga att isolera. Andra isoleringsmaterial blir dessutom 3-4 gånger kallare när de blir våta medan kan du dränka Klymits västar utan att isoleringen förlorar värme – gasen blir inte blöt.

Ädelgasen som används, argon, är mycket lättare än tyg och fibrer vilket innebär en lättare bärvikt. Argon är flamsäker och helt miljövänlig: den utvinns ur samma luft vi andas och kapslarna är dessutom helt återvinningsbara.

Med varje väst medföljer en Klymit Klymitizer (påfyllningsmunstycke), 3 refill Klymit HotShot-gasbehållare plus en packpåse.

4 Kinetic Vests-modeller för olika användningsområden:
• Double Diamond (svart) – skräddarsydd med 4-vägs stretch för bästa passform, utformad för snösporter och andra fritidsaktiviteter
• Khameleon (gul) – för jakt och andra sporter där kamouflage och tystnad betyder allt
• Red Rock (röd) – marknadens minsta bärvikt på en isoleringsväst, för klättring
• Amphibian (blå) – utformad för att stänga ute vatten och hålla inne värme, för forsränning, kajakpaddling och andra vattensporter
Passa på att ställa frågor direkt till Klymits grundare, Nate Alder, i vår monter A38:21 under mässan.

www.klymit.se