4 mars, 2010

Tucker Hibbert klar för VM i snöskoter

Medan båtfolket laddar upp som bäst för årets andra svenska båtmässa – Allt för sjön i Stockholm – finns det fortfarande de som drömemr om vinter och kyla. Nu är det klart att världsnamnet Tucker Hibbert, USA, kommer till Sverige för att ta delta i VM i snöskotercross i Malå den 26-27 mars. Det är tävlingsledningen som lyckats locka hit honom efter månader av påtryckningar.

— Han är en levande legend, det här är det största som har hänt svensk snöskotersport, säger Peter Söderhäll, affärsområdeschef för Arctic Cat på KGK Motor.

För tredje året i rad anordnas VM i snöskotercross i Malå i Västerbotten den 26-27 mars 2010. Men i år är det bara en final, och en vinnare. Redan tidigare finns ett antal namn klara från världstoppen i USA, men nu är det alltså klart att Tucker Hibbert, team Monster Energy/Arctic Cat, kommer.

— Helt otroligt, vi tror knappast att det är sant. Det här kommer att betyda mycket för hela tävlingen. Hans skoter ligger redan på en båt på väg hit och det ska bli grymt att se honom i aktion, säger Peter Söderhäll.

Tidigare år har VM bestått av flera deltävlingar och har därför inte varit möjligt att vinna för de amerikaner som kommit hit för en tävling. I år har reglerna ändrats så att det bara blir en enda final. Det ger högre status åt tävlingen och de amerikaner som kommer har möjlighet att ta hem VM-titeln. Och för arrangören Malå Skoterklubb blir det chans till ännu en publiksuccé.

— Förra året hade vi en publik på hela 6 500. Nu när det är klart att Tucker Hibbert kommer att ställa upp så håller vi tummarna för att det kommer ett par tusen till. Nu blir det ett riktigt VM, säger Lars Johan Edh, arrangör och före detta tävlingsförare.

Hittills är deltagare klara från Sverige, Norge, Finland och USA, och troligen kommer också deltagare från Kanada, Ryssland, Italien och Frankrike. För att minska köerna och pressa priserna kommer biljetterna i år att säljas via Ticnet.

För att läsa mer om tävlingen, gå in på http://www3.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=416685