4 mars, 2010

Orörd 50-talsklassiker på Allt för Sjön 5-14 mars

Det är ett riktigt garagefynd som ställs ut inom ramen för Classic Boat show på Allt för sjön i år. En Coronet 16 Hardtop Convertible 1958 i ett helt fantastiskt originalskick och med en Evinrude V4 Starflite 1958 originalmonterad på akterspegeln. – Båtar i detta otroligt fina skick är varje båtentusiasts dröm att hitta och med denna unika Coronet har den svenska veteranbåtsflottan fått ett värdefullt tillskott säger veteranbåtsprofilen Anders Vaerneus på Museihuset.

Det är Coronet Yacht Clubs ordförande Bengt Wåhlin som i sökandet efter den äldsta Coroneten funnit denna otroligt fina båt i ett garage i Indiana USA och lagom till årets Allt för Sjön lyckats få hem denna raritet till Sverige.

Båten har endast en ägare tidigare och all utrustning och inredning är intakt sedan 1958. Inget har ändrats eller renoverats. Full dokumentation finns på båten som de senaste 35 åren stått i ett garage på en gul amerikansk trailer, även den från 1958.

Se denna raritet, detta tidsdokument i Coronet Yacht Clubs monter C 23:30.

www.coronet.nu