8 mars, 2010

Viamare köper Svenska Båtskolan

Viamare Invest blir storägare i Svenska Båtskolan. Köpet är ett led i koncernens affärsidé om att vara en totalleverantör när det gäller båtliv. – Förvärvet ligger helt i linje med vårt helhetskoncept för båtägare. Nu kan vi lägga till en utbildningsdel som passar medlemmar och kunder perfekt, säger Viamares koncernchef och grundare Hans Mellström.

Det marina utbildningsföretaget Svenska Båtskolan erbjuder intensivkurser i navigation och manövrering för både proffs och amatörer. Förarintyg och kustskepparintyg tar t.ex. 2 dagar och Fartygsbefäl klass 8 tar 6 dagar.

Svenska Båtskolan finns på två ställen i landet, i Saltsjöbaden strax utanför Stockholm och i Uddevalla. Varje år utbildas cirka 1 000 elever.

– För oss betyder Viamares köp att vi får en fantastisk möjlighet att bli den främsta båtskolan i landet. Med en stark ekonomisk grund och ett omfattande kontaktnät kan vi gå ännu snabbare fram mot målet, säger Thomas Rapp, vd för Svenska Båtskolan.

– Utbildning för sjöfolk är en fråga jag brinner för. Det är i dag på tok för många som ger sig ut med stora fritidsbåtar utan att ha tillräcklig kunskap om manövrering och navigering, säger Hans Mellström.

www.batskolan.se