8 mars, 2010

MSC Cruises utökar sin moderna flotta med nytt kryssningsfartyg

Det italienska rederiet MSC Cruises fortsätter att satsa hårt för att erbjuda den mest moderna flottan i världen. I lördags invigdes majestätiska MSC Magnifica i Hamburg av den legendariska skådespelerskan Sophia Loren vid en spektakulär dopceremoni med Venedigkarnevalen som tema. MSC Magnifica kommer att kryssa i Medelhavet och besöka Italien, Kroatien, Grekland och Turkiet under sommaren 2010.

Lördagen den 6 mars invigdes MSC Magnifica i Hamburg med en storslagen galakväll som gick i Venedigkarnevalens anda. Sophia Loren skänkte extra stjärnglans till MSC Cruises invigningsceremoni då hon traditionsenligt döpte fartyget. Under galakvällen uppträdde den italienska popstjärnan Eros Ramazzotti. Stjärnkocken Mauro Uliassi komponerade menyn för galamiddagen, och hans fantastiska menyer serveras fortsättningsvis ombord på MSC Magnifica.

– Vi valde att inviga MSC Magnifica i Hamburg, en spännande stad med en rik sjöfartshistoria, och det blev naturligt att ha Venedigs karneval som tema med tanke på att just Venedig är MSC Magnificas hemmahamn och att det just nu pågår en fantastisk fest där, säger Claes Tamm, nordisk chef för MSC Cruises.

MSC Magnifica blir rederiets elfte fartyg, det sjunde nya på sex år, vilket gör MSC Cruises flotta till världens mest moderna. MSC Magnifica erbjuder högsta komfort ombord med glamorös och raffinerad inredning framtagen av den italienska designbyrån De Jorio Design International. Ombord finns 17 barer och lounges med olika teman, en fullt utrustad sportbar med biljardbord, fem restauranger, teater med 1 200 platser, 4-D biograf, tennisbana, minigolf, bowling, fyra pooler – en av dem med ett fällbart glastak – och MSC Cruises välrenommerade balinesiska spa, MSC Aurea SPA. MSC Magnificas första kryssning på 13 nätter avgick igår från Hamburg via Amsterdam, Lissabon, Palma, Barcelona, Neapel, Taormina och Dubrovnik till hemmahamnen Venedig. Därifrån gör MSC Magnifica 7-nätterskryssningar under sommarsäsongen 2010 på rutten Venedig, Bari, Olympia, Izmir, Istanbul, Dubrovnik och tillbaka till Venedig.

– MSC Cruises vill vara en förebild inom kryssningsbranschen med de modernaste, mest komfortabla och klimatsmarta fartygen. Medelhavet har blivit alltmer populärt tack vare det inbjudande klimatet året runt, och MSC Magnifica är en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka Medelhavets skatter, berättar Claes Tamm.

www.msccruises.se