10 mars, 2010

Finsk åretruntbåt för riktiga sjöbjörnar

Finska Sea Star 26 som marknadsförs av KGK Motor AB är byggd för att användas i sjön året runt. Det är en rejäl kabinbåt på dryga åtta meter med generösa ytor för åtta personer, två kojplatser och en väl tilltagen ståhöjd. Sea Star 26 har en omfattande standardutrustningsom exempelvis en bogpropeller på 3,3kW, hydraulstyrning, trimplan och en fast tank på 140 liter. Sea Star 26 visades våren -09 men har uppdaterats så pass mycket under hösten att den kan räknas som en ny båt.

Båtens förarplats erbjuder fin komfort med en gasdämpad kaptensstol med uppfällbara armstöd. Kabinen har en ståhöjd på 1,95 meter och över förarplatsen finns en stor taklucka som gör det möjligt att stå och köra båten. På babordssidan finns en passagerarstol med ställbart ryggstöd. Om ryggstödet fälls framåt blir stolen istället en del av den stora U-soffan.

– ”Nya” Sea Star 26 premiärvisas på mässan Allt för sjön, säger Lasse Johansson, produktchef på KGK Motor AB. Vi smygvisade men ser idag att den absolut kan klassas som en helt ny båt.

Uppdateringen innebär förutom den generösa standardutrustningen en ännu bättre ljudisolering i skrovet för tystare gång, smarta förvaringsplatser med mera. I båten, både i kabin och på fördäck, finns det gott om stuvutrymmen och plats för värmare, pentry och kylskåp. En robust dörr ger enkel ut- och inpassage till fördäcket. Aktern är inramad med rostfria syrafasta räcken och skjutdörrens lösning gör att den inte tar plats i öppet läge.

Omfattande utrustning
Utöver ovan nämnda tillbehör finns även utrustning som vindrutetorkare på både styrbord och babords sida, en strålkastare på 50 watt för körning under mörka höstkvällar, manuell och automatisk länspump och ett tvåbatterisystem för säkra starter och trygg elförsörjning.

Sea Star 26 visas på Allt för sjön 2010 på Stockholmsmässan:
Utställare: Astons sjöbodar Marin och Fritid, Marinbutiken samt Jannes Marin & Fritid
Monter: B03:25

TEKNISKA DATA
Längd: 8,1 meter
Bredd: 2,6 meter
Vikt: 1 800 kilo
Motoreffekt: 115 – 225 hk
Max antal personer: 8
Kojplatser: 2

www.kgksuzuki.se