23 mars, 2010

Rupert 50 Wheelhouse – en sjövärdig tuffing

Tuffare än så här kan det inte bli för den som vill ha en riktigt sjövärdig båt. Men smakar det så kostar det – cirka 10 Mkr är prislappen för denna Rupert 50 Wheelhouse som premiärvisades på båtmässan Allt för sjön i Stockholm. Just den här båten är anpassad för undersökningar till havs, men den har prestanda som väcker habegär hos väldigt många.

Motorbestyckningen i denna tio ton tunga RIB är tre stycken Volvo Penta dieselmotorer D6-370 DPR och bränsletankarna är på 3×500 liter. Båten går dock att få med ännu större maskiner, upp till Volvo Penta 13 liters dieselmotorer i dubbelmontage.

Trots att maskinerna är relativt tunga gör den här båten troligen över 45 knop, enligt tillverkaren. Tillsammans med det vassa RIB-skrovet bör det ge sjöegenskaper i absolut toppklass.

Även inombords är utrustningen “state of the art” med ett komplett Furuno NavNet 3D navigationssystem.

www.rupertmarine.com