24 mars, 2010

MTG Radio hyllar världens största klimataktion med konsert

RIX FM i samarbete med WWF bjuder på Earth Hour Show i Kungsträdgården i Stockholm lördagen den 27 Mars från klockan 20.00. På scen kan man se bland annat Andreas Johnson, Darin, Laleh, Velvet, och Broken Door.

– Vi visar vårt stöd för miljön och hoppas att folk kommer till Kungsträdgården för att göra det tillsammans med oss. Förra året kom det fem tusen personer, i år hoppas vi på fler, säger Anna Berggren.

Konserten kommer att pågå i cirka 90 minuter och under den nedsläckta timmen kommer bara hållbar el att användas för att driva belysning. Bland annat kommer stationära cyklar att driva elen till den ljusrigg som sitter i scentaket.

– MTG Radio har varit drivande i miljöfrågor i flera år, inte minst genom att vi som första mediebolag i landet ISO-certifierat oss. I år är andra året i rad vi anordnar en konsert under samma kväll som stora delar av världen släcker i en timme för att visa sitt fästa makthavarnas uppmärksamhet på miljön, säger Anna Berggren, VD MTG Radio.

Earth Hour är en internationell kampanj som ber hushåll och företag att under en timme släcka sina lampor och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma frågan om att minska energiutnyttjandet för att minska utsläppet av växthusgaser. Kampanjen sker årligen under den sista lördagen i mars. I år släcks lampor världen över den 27 mars mellan 20.30 och 21.30.