24 mars, 2010

Volvo Ocean Race till Itajaí i Brasilien

Den sybrasilianska staden Itajaí blir en av värdhamnarna för Volvo Ocean Race 2010-11. Hamnen blir det sydamerikanska stopp som racet behöver för att få bästa möjliga seglingsrutt. Det är första gången som Itajaí , som ligger i delstaten Santa Catarina, är engagerad i Volvo Ocean Race. Tävlingen har dock totalt besökt Brasilien sex gånger tidigare

– Det är en ära för vår stad att få ta emot ett så fantastiskt seglingsevent i våra vatten. Vi är glada att ta emot seglarna i Volvo Ocean Race, som är den viktigaste havskappseglingen i världen, säger stadens borgmästare, Jandir Bellini.

Besättningarna i Volvo Ocean Race komemr att ha upplevt åtskilliga strapatser i Södra Ishavet innan de kommer till Itajaí. Detta stopp passar väl in i rutten för att seglarna ska kunna vila upp inför de följande delsträckorna.

– Itajaí är som en marin Edens lustgård och det är en av anledningarna till att den här platsen får vara med som värdhamn, säger Luiz Henrique da Silveira, guvernär för delstaten.

Santa Catarina är en delstat som har fått flera utmärkelser som fin turistdestination. De styrande ser fram emot att arrangera Volvo Ocean Race för att därmed kunna bevisa att de kan hantera riktigt stora tillställningar.

www.VolvoOceanRace.com