25 mars, 2010

Berntsson Sailing Team fortfarande obesegrade i Congressional Cup

Förhållandena i Long Beach är fortsatt svåra men detta till trots leder B.S.T. resultatlistan. Dagen inleddes med lätta förhållanden och fortsatte med starkare vindar men då med mycket växlande riktning. Samtliga besättningar har funnit sig till rätta i båtarna och motståndet har hårdnat avsevärt sedan gårdagen. Starterna har varit mycket jämnare och i flera matcher har B.S.T. haft underläget när båtarna lämnat startlinjen. Båtfarten och rätt beslut vid rundningarna har varit framgångsfaktorerna som har räddat teamet under dagen. Johan Barne, taktiker ombord, har haft ett svårt jobb under dagen, men lyckats med att håll laget på rätta sidan om av motståndarna.

Största utmaningen under dagen blev matchen mot Francesco Bruni, vilken fortfarnade inte är avgjord. Efter en jämn första kryss blev undanvinden mycket händelserik med båda båtarna låsta mot vinden med spinnackrarna uppe. Runt bottenmärket har B.S.T. lyckats ta ledningen när plötsligt kryss bojen börjar driva. Båda båtarna rundar dock bojen under höga protest rop. Matchdomaren väljer att avbryta matchen men inte seglingsledningen. B.S.T. håller ledningen till mål och beslutet är ännu under förhandling.

Oavsett utgången av förhandlingarna kommer B.S.T. att behålla ledningen inför morgondagens avslutande grundomgångsseglingar. Efter dessa väntar förhoppningsvis semifinalseglingar för B.S.T.

På semifinalplats just nu efter 11 seglingar, (7 seglingar återstår):
Johnie Berntsson (SWE)
Gavin Brady (NZL)
Francesco Bruni (ITA)
Dave Perry (USA)