9 april, 2010

Designstudie med nya linjer – Galeon 385 HT

Den engelska designstudion Tony Castro Naval Architects & Yacht Designers har tagit sig an Galeon och en helt ny modell: 385 HT. Samarbetet mellan engelsmännen och det polska båtföretaget verkar riktigt spännande, av båtens linjer att döma Den nya båten kompletterar Galeons serie med Sports Cruisers.

385:an kommer i rask takt efter föregångarna Galeon 325 SC och 70HT Raptor, som också har tagits fram av Tony Castros team. Bakgrunden och linjerna påminner om varandra. Tanken är att allt ska samverka för att stärka Galeons varumärke och DNA inför framtiden.

Skrovet i 385 HT är en vidareutveckling av skrovet som används i Galeon 325 HT, vilket borgar för karakteristiska linjer. Båten har en sportig och modern exteriör och ger, enligt konstruktörerna, både komfort och sportiga egenskaper.

På fördäck finns gott om plats för solande båtälskare. Det finns även gott om plats för besättningen med vänner att äta middag eller umgås i den stora sittbrunnen/cockpit.

Dynorna är tänkta att sys i tvåfärgade material, för att understryka att båten har en högre finish än tidigare generationers Galeon.

Under däck finns ett välutrustat pentry på styrbord sida och en L-formad soffa om babord. Båten är ritad med en rymlig ägarkabin och dubbla gästkabiner.

Fakta Galeon 385 HT
Längd: 12.05m
Bredd: 3.83m
Djupgående: 0.63m
Motorer:
Enkel- eller dubbelmontage
2 x Volvo D6 DPH 370hk
eller
2 x Volvo D4 DP 300hk
Prestanda:
2 x Volvo D6 DPH 370hk – 37 knop
2 x Volvo D4 DP 300hk – 34 knop