12 april, 2010

NGK står för tändningen i Vodafone McLaren Mercedes F1-team

NGK blir teknisk partner och officiell leverantör av tändstift till Vodafone McLaren Mercedes Formel 1-team under säsongen 2010. Det innebär att nära nog samtliga av de ledande konkurrerande teamen i Formel 1-mästerskapen får sin gnista från NGK.

Det blev en spektakulär invigning av säsongen för Vodafone McLaren Mercedes 2010 Formel 1-team. Båda McLarenstallets brittiska förare; Jenson Button och Lewis Hamilton var närvarande. Ett unikt tillfälle som för första gången i Formel 1-historien samlat de två senaste världsmästarna i ett och samma stall. Hamilton blev världsmästare 2008 och Button tog hem världsmästartiteln förra året, 2009.

– Inom NGK har det alltid varit en ära att få vara med och utveckla tändstift speciellt avsedda till Formel 1 racing. NGK har varit leverantör till mängder av Formel 1-team genom åren.

Det är en extremt krävande miljö för stiften och det ställer enorma krav på design och expertkunskaper inom tillverkningen. Djupgående tester, både på och vid sidan av banan, har bevisat den pålitlighet och prestanda som NGK-stiften står för och det gör att många konstruktörer gärna väljer NGK, säger Manne Gustafsson, NGK produktspecialist inom KG Knutsson AB.

Sedan NGK för första gången var involverad i en Grand Prix-vinst – i Mexiko med Honda 1965 – har NGK:s tändstift funnits med i vinnande bilar vid hela 239 tillfällen.

– Med det fortsatta nära samarbetet med Vodafone McLaren Mercedes är vi övertygade om att den magiska siffran 250 vinster kommer att nås under den här säsongen, säger Manne Gustafsson.

www.ngk.se