12 april, 2010

Andreas Carlgren besöker båtbottentvätt och tömningsanläggning

Regeringen gör omfattande insatser för havsmiljön. I vår kommer en skrivelse om hur Sverige ska uppfylla alla åtaganden inom ramen för Baltic Sea Action Plan, när det gäller minskade utsläpp. En miljard kronor har satsats på havsmiljön under mandatperioden. Förbud mot fosfater i tvättmedel har införts och införs för maskindiskmedel. Regeringen förbereder ett förbud mot att släppa ut toalettavfall i havet.

Miljöminister Andreas Carlgren besöker måndagen 12 april en båtbottentvätt på Lidingö, kör eco-driving med en Waxholmsbåt och diskuterar de nya mottagningsanläggningarna i Nacka för småbåtars toalettavfall.

Program

10.15 BoatWasher båtbottentvätt i Käppala, Lidingö. Företaget berättar om hur båtbottentvättar kan minska användningen av båtbottenfärger med farliga kemikalier. Landstingsrådet Gustav Andersson (c) medverkar.

11.00 Waxholmsbolaget vid Gåshaga brygga, Lidingö. Waxholmsbolaget kommer berätta om sitt miljöarbete och förevisa eco-driving till sjöss – hur man minskar utsläppen från skärgårdstrafiken

13.30 Dalarö brygga, Saltsjöbaden. Besök vid tömningsanläggning för toalettavfall. Representanter för Nacka kommun och Fisksätra båtklubb, som har fått Lova-bidrag för en ny anläggning till sin båtklubb, informerar.