30 april, 2010

Nybyggd klassiker för kräsna – GRAF Ipanema

GRAF Ipanema på 29,5 fot är ett nytt båtprojekt som bygger vidare på samma tradition som amerikanska Chris-Craft och italienska Riva. På samma sätt som de två andra är Ipanema ett verk av en familj som besitter ovanligt mycket båtkänsla och hantverksskicklighet vid sitt varv på Lake Constance. Det här är en dröm om en perfekt träbåt, som kan bli verklighet för den som har råd att betala.

GRAF Ipanema kan fås med motorbestyckning som uppfyller de mest varierande önskemål. Singel- eller dubbelmontage, vinkelväxel, drev eller andra sorters framdrivningsteknik. Det går även att välja mellan bensin och diesel. Med dubbla 400 hk Volvo Penta motorer uppges maxfarten till 40 knop.

Enligt varvet är sjöegenskaperna på topp genom hela fartregistret. Kontrollinstrumenten och instrumentpanelen är designade för att passa i den här extremt väldesignade blivande klassikern.

För konstruktionen står Winfried H. Wilke.

Smakar det så kostar det, även i båtsammanhang. priset för GRAF Ipanema börjar på 550 000 US dollar, motsvarande nästan 4 Mkr. Men då ingår en lång rad finesser och ädla material som till exempel teak, lärk, ek, fina textilier och en mängd skinn.

www.graf-bootsbau.de