2 maj, 2010

Brons i Världscupen till svenskarna i 470

Det blev en bronsmedalj till de svenska 470 herrarna Anton Dahlberg och Sebastian Östling när världscupen avgjordes idag i franska Hyères. Därmed har de följt upp den tidigare världscup segern i Miami på ett fantastiskt sätt. – Det känns som en seger, vi låg sist inför sista kryssen i dagens medaljrace men tack vare vår mentala uppladdning så lyckades vi behålla fokus och kämpa oss till tredje platsen totalt. Det känns riktigt bra just nu, säger Sebastian Östling direkt från Hyères.

Tävlingen i Hyères har testat seglarnas tålamod ordentligt då det har bjudits på högsommar väder med lätta vindar och försenade tävlingar. Hur har veckan varit?

– Det har varit långa dagar och svåra race. Vi har fokuserat på att jobba på att hitta rätt mental inställning. Att hjälpa varandra att ladda om inför nästa race och ta med de positiva känslorna. Att inte ge upp och fortsätta jobba, och det gav ju resultat, säger Sebastian Östling.

– Det är ett fantastiskt bra resultat, säger Magnus Grävare, förbundskapten. De har en väldigt stark serie denna säsong och visar att de tillhör världseliten.

Hyères på den franska rivieran var det fjärde stoppet på seglingens världscupcirkus efter tidigare regattor i Melbourne (Australien), Miami (USA) och Palma de Mallorca (Spanien). Kommande tävlingar där SWE Sailing Team deltar är:

7-9 maj GKSS Olympic Class Regatta Långedrag, Sverige
26-30 maj Världscuptävling, Medemblik, Holland
15-17 juli SM-veckan, Malmö, Sverige
9-14 augusti Världscuptävling, Weymouth, England
2-3 oktober KSSS Olympic Class Regatta Saltsjöbaden, Sverige

För mer information om regattan:
www.sof.ffvoile.net
www.svensksegling.se