18 maj, 2010

700 segelbåtar i test av Curt Gelin

Båttestaren och journalisten Curt Gelin kommer med en ny, ytterst omfattande bok. Han presenterar tester av hundratals segelbåtar. Boken 700 segelbåtar i test vänder sig till alla seglingsintresserade som vill veta mer om sin egen, klubbkamratens eller grannens båt. Boken ger också ett gediget beslutsunderlag till den som tänker köpa segelbåt och vill jämföra modeller och egenskaper.

Pressrelease:

Jämfört med den tidigare utgåvan 500 segelbåtar i test, som utkom 2005, har två hundra nya båtar tillkommit och de ursprungliga fem hundra texterna uppdaterats med nya faktauppgifter som segelbeteckningar, ståhöjd och masthöjd.

I boken redogör Sveriges mest erfarna segelbåtstestare, Curt Gelin, för sina erfarenheter och intryck av alla kända och många okända båttyper som han har testat sedan 1970. 700 segelbåtar i test innhåller det största samlade underlaget av jämförande tester någonsin. Hela 700 segelbåtar från Albin 57 till Zeydon avhandlas med bakgrund, egenskaper och omdömen.

– Vem konstruerade båtmodellen?
– Hur seglar den?
– Hur snabb är den?
– Vilka egenskaper är den känd för?
– Vad tyckte experten?
– Vilka är fördelarna?

Curt Gelin har testat båtar sedan 1970. Han är frilansande båtjournalist och skriver regelbundet i fl era båttidningar.

Läs mer om boken på www.norstedts.se