19 maj, 2010

Ny småbåtshamn öppnar i Tallin i maj

Den 21 maj öppnar en ny småbåtshamn mitt i centrala Tallinn. Hamnen är placerad i det som kallas för Amiralitetsbassängen i Old City Marina och kommer att ha plats för 64 båtar. Tallinn har fram tills nu varit en av få Östersjöstäder som saknat en centralt belägen småbåtshamn.

Den nya småbåtshamnen ligger i Old City Marina med skydd från vind och vågor och med direkt närhet till Tallinns centrum. Hamnen kommer att ha plats för 64 båtar med maxlängden 100 meter (cirka 328 fot).

Alla nödvändiga tjänster kommer att finnas tillgängligt. Bland annat färskvatten, tvättstuga, tömning av septitank, wifi-täckning och elanslutning. I närheten ligger köpcentrum, apotek och restaurang. Dessutom finns det en spa-anläggning och hotell i nära anslutning till den nya marinan.

Koordinater till hamnen: 59° 26`5“ N 24° 45`6“E

Adress: Sadama 25, 15051 Tallinn, Estland

Den nya småbåtshamnen ägs av Port of Tallinn.

http://www.ts.ee/?k=3&p1=8&p2=27&p3=29