21 maj, 2010

Flytande Båtmässa i Vaxholm för begagnade och nya båtar

För tredje gången genomförs Waxholms Begagnade Båtmässa i Waxholms Gästhamn. Det är ett återkommande event som genomförs vid två tillfällen under sommaren. I år är det den 4-6 juni samt den 10-12 september. Det är en unik Båtmässa där privat personer har får möjlighet att visa upp sina privata båtar som är till salu.

Nytt för i år att Waxholms Båtmässa har utvecklats att även visa nya båtar från kända varumärken. På land i mässområdet så ställer leverantörer av tillbehör och andra närliggande skärgårdsprodukter ut. Det är Sveriges enda flytande båtmässa där privatpersoner själv kan visa upp och sälja sina båtar på plats. Båtarna ligger i sjön och köparna kan enkelt kliva ombord och t.o.m ta en provtur på plats. Det kommer även finnas ett loppistorg där man kan fynda i begagnade båtdelar och annat.

– Nu är det tredje gången vi genomför mässan och den har vuxit för varje gång. Även om nätet fungerar bra när man vill sälja eller köpa båt, så ser vi ett ökat intresse att det även skapas den här typen av fysiska marknadsplatser där man kan titta på många objekt samtidigt. Vi tror även på att kombinera nya och gamla båtar skapar ett ännu större intresse för alla., säger Mats Larsson upphovsman och VD för Succe Event

Lågkonjunktur och ett ökat intresse för semestrar inom landet har gjort mässan populär som fångar upp bägge trenderna. Efterfrågan på nya båtar har ökat markant i och med att konjukturen börjat vända. Det har även medfört att efterfrågan på begagnade båtar ökat.

– Vi är mycket glada över att Waxholms Båtmässa har vuxit så fort och redan blivit så väl etablerad på den svenska båtmarknaden. Den har även bidragit till att vi har valt att investerat ytterligare i Waxholms Gästhamn. Till årets säsong har vi en ny brygganläggning och även en ny servering som kommer att stå klart lagom till Båtmässan öppnande den 4 juni. På så sätt så kan vi tillsamman skapa en ännu bättre Båtmässa för utställare och besökare, säger Lena Lundin, Operativ chef för Waxholms Gästhamn.

Vaxholms placering mitt i skärgården omgivet av hav och öar är ett perfekt ställe för en flytande mässa.
Alla typer av begagnade båtar hälsas välkomna men alla båtar som säljs måste vara i ett godtagbart och inte minst i ett körbart skick. För att få vara med på mässan är det bara att kontakta båtmässan för bokning på www.waxholmshamn.se.

Waxholms Båtmässan är ett samarbete mellan Waxholms Gästhamn, Eventföretaget Succé Event AB och Båtagent.