25 maj, 2010

Ven runt 2010 och Seglarfesten på Råå

Ett av de större seglingsarrangemangen i södra Sverige blir i år ännu större. Kappseglingen Ven runt från Råå har lockar upp mot 100 båtar från både Sverige och Danmark. Genom att förnya kringarrangemangen räknar man med att få mer publicitet, mer publik och därigenom också fler seglare. Tillsammans med ca 20 andra föreningar som är verksamma i och kring Råå hamn fyller man hela Råå med aktiviteter.

Utställningar på Museet, fartygsbesök från kustbevakning, Lotsar, Sjöräddning och Sjövärnskåren varvas med Båtmässa, dans på bryggan och olika festaktiviteter.

– Vi ville engagera alla och det fanns ju hur mycket intresse som helst säger Stefan Nilsson vice ordföran-de i RHSS. Nu är vi 20 föreningar som är med och fixar aktiviteter. Att vi också har fått hit Båtmässan gör att det säkert kommer att vara ”mycket” folk på lördagens stora Kräftkalas.

Årets upplaga av kappseglingen Ven Runt från Råå går i år lördagen 14 augusti. Arrangemanget omfattar dels kappsegling på ca 25 Nm enligt handikappsystemet SRS/SweLYS och dels en familjeklass där det gäller att ta sig runt ven.

Båtmässan på Råå
I år flyttar båtmässan som arrangerats i Helsingborg under många ut på Råå. Det kommer att finnas bå-tar både i hamnen och på land. Det kommer också att finnas utställare av bland annat tillbehör och klä-der etc.

Aktiviteter för icke kappseglare
För bryggseglare som bara vill flanera längs kajerna och titta på båtar finns en tipsrunda med fantastiska priser som lottas ut under kvällens kräftfest. Har man inte egen båt men ändå vill följa kappseglingen från havet kan man lösa biljett till Ven Runt i Turistklass och Råå båtarnas Skuta ”Siam” som kör ett varv runt Ven tillsammans med startfältet. Här kan man också delta i en frågesport med fina priser. På kvällen blir det stor Kräftfest för alla sorters seglare.

Bakgrundsinformation Råå Helsingborg Segelsällskap har ca 700 medlemmar med både segelbåtar och motorbåtar. Ven runt från Råå har arrangerats sedan början av 60-talet. Årets prisbord är värt över 100 000 kronor Råå har ca 1200 båtplatser och är en av Öresunds största småbåtshamnar

Intressanta Länkar
www.brunstorpevent.se
www.venrunt.com
www.rhss.m.se
www.raabatarna.se