26 maj, 2010

Garmin tecknar exklusivt avtal med Bella-Veneet Oy

Garmin och Bella-Veneet Oy har tecknat ett exklusivt samarbetsavtal. Avtalet innebär att Garmin blir exklusiv leverantör av marinelektronik för navigation till finska Bella-Veneet koncernens alla båtmodeller.

Bella Boats är Finlands och Nordens ledande tillverkare av glasfibermotorbåtar. Bella Boats har följt båttrenderna och uppfyllt sina kunders önskemål sedan 1970. Båtarna tillverkas i fem olika fabriker i Finland och ca 70 % av koncernens produkter går på export. Bland koncernens övriga varumärken finns också Flipper och Aquador, som också innefattas av samarbetsavtalet.

Garmin Ltd. med säte i Olathe Kansas USA, är världens största tillverkare av GPS teknologi. Företaget startade 1989 och har idag 9 000 anställda. Garmin arbetar inom flera affärsområden såsom GPS navigation för flygplan, båtar, bilar, handhållen navigation, fitness och hundpejlar.

Matti Hallfors på Garmin Finlad Oy säger:
”Vi är mycket stolta och glada att Bella-Veneet koncernen valt Garmin som exklusiv leverantör av marinelektronik för navigation. Då många båtar producerade i Finland går på export till just Sverige känns detta avtal mycket stimulerande och en möjlighet för oss att demonstrera styrkan som ett globalt företag. Oavsett från vilket land våra produkter kommer från, kommer kunden alltid få den hjälp han eller hon behöver lokalt i landet man befinner sig i.”

www.garmin.se