1 juni, 2010

Utombordare återfanns med spårsystem

Moderna spårsystem är väldigt effektiva för att få tag i saker som stjäls. Det senaste exemplet gäller en händelse i Loftahammar, som ledde till att en fyrhjuling samt fyra utombordare återfanns. Allt började med ett vanligt larm till polisen.

Onsdag morgon 26 maj kom sms till en ägare till en utombordare i Loftahammar om att hans motor lyfts av båten och flyttas från båthamnen. Polis informerades och startar jakten. Färden går mot Linköping och polisen informeras kontinuerligt om färden.

Några timmar senare observerades att färden tagit stopp vid en Statoil mack i utkanten av Linköping. Polisen åkte dit och ser en misstänkt skåpbil som står på den angivna platsen. Polisen satte in bevakning på bilen eftersom viss aktivitet utspelade sig kring den.

Efter några timmar valde polisen att slå till mot skåpbilen som fortfarande stod kvar. Där inne fann de totalt fyra utombordare, däribland den från Loftahammar där redKnows Minifinder spårsystem satt monterat. Motorn är en 50 hk Yamaha 2009 värd 75 000 kr. Förövarna greps och bilen togs i beslag.

www.axtech.se