4 juni, 2010

Sportig mindre version av Sessas flaggskepp: C54

C54 heter Sessa Marines senaste modell, som blir en lillasyster till flaggskeppet C68 som presenterades på båtmässan i Cannes i höstas. Den nya båten får samma stil med moderna, svepande linjer. Båttypen kallas Sportscoupé, men det är en mycket bekväm kupé med stora utrymmen och exklusiva detaljer och materialval. Premiären är beräknad till 2010 års båtmässa i Cannes, som hålls i september.

Sessa Marine har verkligen lyckats med sitt flaggskepp. Vi har provkört Sessa Marine C68 i Italien och är förvånade över den höga finish båten har i alla detaljer. Det är en riktigt stor båt utan att den känns klumpoig på något sätt. Dessutom är den extremt tyst, i nivå med amerikanska Lazzarra 75 som vi skrev om i Båtliv för ett par år sedan.

C54 har en öppen planlösning i salongen, men under däck finns tre kabiner. Till skillnad från storasyster har den här modellen färre badrum, men fortfarande är de “sociala” utrymmen väl tilltagna. Både salongen och akterdäcket är stort. För båtens design står Christian Grande.

Enligt Sessa själva är detta en båt på 16 m som “uttrycker all konstruktiv skaparkraft och potential hos det italienska varvet”.

www.sessamarine.com

Fakta Sessa Marine C54:
Längd: 16,36 m
Bredd: 4,70 m
Motor: 2 x Volvo IPS 900
Vikt: 21 ton
Bränsletank: 2 x 1000 l
Vattentank: 2 x 283 l
Hålltank: 155 liter