8 juni, 2010

Mästarnas Mästare flyttar från Sandhamn till Båstad

Seglingstävlingen Mästarnas Mästare flyttar söderut. Efter fyra år i Sandhamn blir ny ort Båstad i nordvästra Skåne. Tävlingen avgörs den 16 och 17 oktober och arrangeras av Svenska Seglarförbundet och Sailing Båstad i samarbete med Hotell Skansen i Båstad och Viamare. – Tanken har hela tiden varit att tävlingen inte bara ska seglas på ett enda ställe utan även arrangeras på andra orter runt om i landet. På det sättet kan vi öka intresset för sporten och erbjuda redan inbitna men också nyfikna på en tävling av högsta klass. Varje år koras 49 svenska mästare – vem som är den verkliga mästaren avgörs under Mästarnas Mästare, säger Patrik Mehks, affärsutvecklare på Viamare.

Den här gången är Båstad tävlingsorten och seglingsbanan läggs strax utanför hamnen så att det går lätt att följa tävlingen från land. Tävlingsformatet är enkelt, efter grundomgång seglas semifinal, en andra chans och slutligen en final.

Traditionellt seglas det en mängd SM i många olika klasser och det är inte lätt att avgöra vilken SM -vinnare som är bäst. Alla svenska mästare 2010 samt några Wildcards bjuds in till Mästarnas Mästare för att göra upp om denna prestigefyllda titel.

– Vi vill göra segling mer lättillgängligt och visa upp svensk seglings stjärnor på en och samma arena. Mästarnas Mästare är också en möjlighet för oss testa nya format och komma nära publiken. Dessutom tycker seglarna att det är väldigt kul att vara med, säger Stefan Rahm, sportchef/förbundsdirektör Svenska Seglarförbundet

Förutom de svenska mästarna i segling kommer Sveriges landslag i segling, SWE Sailing Team, att finnas på plats och tävlingarna kommer att kommenteras live med speaker. Kom och ta del av en härlig upplevelse på hösten, mingla med seglingseliten och se vem som är årets mästare. Bra erbjudanden på Hotell Skansen kommer att finnas.

För mer information www.svensksegling.se/mastarnasmastare
När:
16-17 oktober 2010
Var:
Båstad, Nordvästra Skåne

Foto: Oskar Kihlborg.