15 juni, 2010

Dags för kunglig fest ombord på Ostindiefararen Götheborg

Med fyra dagar kvar till kronprinsessan Victorias bröllop närmar sig nu Ostindiefararen Götheborgs stora dag. I morgon är det äntligen dags för den kungliga festen ombord och stiftelsen Svenska Ostindiska Companiet, Sveriges landshövdingar tillsammans med representanter från alla Sveriges län, artister och ett stort kockteam står redo att ta emot kungafamiljen.

Pressrelease:

Nu är Ostindiefararen Götheborg äntligen på plats i Stockholm och i morgon arrangeras middagen ombord med kungafamiljen och Sveriges landshövdingar där varje län representeras av landshövdingen och tre speciellt utvalda gäster.

– Det är många som vill gratulera brudparet inför det stundande bröllopet och vi är glada över att kunna skapa ett tillfälle där representanter från det svenska folket får möjlighet att framföra sina gratulationer. Under festligheterna kommer alla gäster att få hälsa på kungaparet samt byta några ord och gratulera kronprinsessan Victoria och hennes blivande make, Herr Daniel Westling, säger Rikard Thornander, vd på Svenska Ostindiska Companiet, företaget bakom Ostindiefararen Götheborg.

Under kvällen bjuder Göteborgsoperan på underhållning med bland annat Katarina Karnéus, Sveriges främsta mezzosopran och Gunilla Backman som sjunger ett stycke ur Mamma Mia, Gunillas stora genombrottsmusikal.

– Förutom Göteborgsoperan kommer även artisten Stefan Andersson att stå för underhållningen. Han har specialskrivit låtar om Ostindiefararen Götheborg, berättar Rikard Thornander.

Middagen tillagas av Sveriges främsta gourmetkockar under ledning av Leif Mannerström. Menyn är framtagen och inspirerad av de svenska landskapsrätterna. Det kommer att serveras ett 20-tal rätter däribland örtmarinerad havskräfta, som kommer att tillagas av Leif Mannerström själv.

www.soic.se