16 juni, 2010

Nästan varannan svensk kan tänka sig att åka på kryssning

​Intresset för att kryssa på semestern är fortsatt starkt i Sverige. En undersökning* från Netigate gjord på uppdrag av MSC Cruises visar att 45 procent av reseintresserade svenskar har en kryssning i Medelhavet eller Karibien i åtanke när de planerar semestern, och en stor del av de som har barn kan tänka sig en kryssning som familjesemester. Intresset för att kryssa på semestern är fortsatt starkt i Sverige. En undersökning från Netigate gjord på uppdrag av MSC Cruises visar att 45 procent av reseintresserade svenskar har en kryssning i Medelhavet eller Karibien i åtanke när de planerar semestern, och en stor del av de som har barn kan tänka sig en kryssning som familjesemester.

I den webbundersökning från Netigate som MSC Cruises genomförde i mars i år bland reseintresserade i Sverige, Norge och Danmark, uppger nästan hälften att de kan tänka sig en kryssning i Medelhavet eller Karibien som alternativ när de planerar semestern. Intresset är störst i Sverige där 45 procent väger in kryssning som semesteralternativ. Av de som har barn kan hela 62 procent tänka sig att åka på kryssning tillsammans med barnen. Att MSC Cruises samtidigt ser en ökad efterfrågan på familjekryssningar styrker resultatet i undersökningen.

– Svenskarna har upptäckt att kryssning är en utmärkt semesterform för barnfamiljer: bekvämt, prisvärt och upplevelserikt. Kryssningarna i Medelhavet är bland de mest efterfrågade av barnfamiljer tack vare våra prisvärda Fly & Cruise-paket med våra nya fartyg, säger Claes Tamm, nordisk chef på MSC Cruises. Att fler och fler svenska familjer upptäcker att kryssning är ett bra semesteralternativ är verkligen kul. Vi är ett italienskt familjeägt rederi som alltid satsat på familjen enligt den klassiska italienska traditionen, och vi erbjuder mycket förmånliga barnrabatter med enhetspriser för kryssningar på 1 400 kronor för barn under 18 år som delar hytt med två fullt betalande, fortsätter Claes Tamm.

67 procent av de tillfrågade skulle kunna tänka sig byta ut skidsemestern på vintern mot en kryssning på varmare breddgrader och 62 procent kan tänka sig en kryssning i Medelhavet som ett alternativt sätt att besöka södra Europa. Hela 74 procent i undersökningen associerar en kryssning med avkoppling och vila. Men för de som ändå vill vara aktiva under sin kryssning finns en mängd olika aktiviteter för alla åldrar ombord på MSC Cruises fartyg, allt från spa-behandlingar till sportanläggningar och barnaktiviteter.

Prisexempel på en veckas kryssning med helpension i västra Medelhavet med MSC Fantasia: från 6 850:-/person eller paketresa Fly & Cruise (flyg, transfer samt 7-nätters kryssning) från 10 990:-/person.

*Källa: webbundersökning av resvanor i Skandinavien gjord av Netigate i mars 2010 på uppdrag av MSC Cruises.

Läs mer: www.mscruises.se