18 juni, 2010

Ny Bavaria Cruiser 36 med fokus på segling

Nya Bavaria Cruiser 36 är en båt med fokus på segling. Den är konstruerad av Farr Yacht Design. Designad av BMW Group DesignWorksUSA och producerad av Bavaria i Tyskland. Tillsammans ger det en stark kombination av prestanda, design, komfort och pris. Nya Cruiser 36 har den uppskattade inredningslayouten från 35;an, fast med betydligt mer volym. Båten kan beställas med antingen två eller tre hytter.

Pressrelease:

Farr har med nya 36 satsat extra på goda seglingsegenskaper och en funktionell utformning av segelplan och däckslayout. Båten har mer segelyta än tidigare balanserat av en högre ballastandel, på ca 30%, och en bulb. Nya 36 kommer att segla bättre samtidigt som den blir betydligt enklare att hantera eftersom båten har fock.

Sittbrunnen blir bättre utformad och drar nytta av den stora badplattformen. Ett stort antal rutor och ventiler i skrov och däck ger en ljus inredning.

Bavaria Cruiser 36 presenteras först med tre hytter och under hösten även med två.

Versionen med tre hytter får en väldigt rymlig förpik med en bädd som mäter 2,00m X 1,50m samt en stor yta framför bädden. Salongen har en L-soffa om babord och längsgående soffa om styrbord. En fast navigationsplats ger utrymme för mycket saker och kan även användas för slavinstrument. Pentryt är i L-form och har två diskhoar. WC blir rymlig med möjlighet till dusch och ett stuvytrymme.

Akterkabinen blir för båtens storlek extremt rymlig och mäter 2,00m X 1,50m över i princip hela längden.

Versionen med tre hytter får dubbla akterkabiner och WC i salongen. Genom att navigationsplatsen har en fällbar skiva ges plats för en större WC än normalt med denna layout.

Navigationsplasten blir fällbar vilket sparar utrymme för en stor WC. Förpiken blir lika rymlig i båda versionerna.

Grundpriset på Bavaria Cruiser 36 är 982 800 kr.

www.bavariasverige.se