21 juni, 2010

Superbåten Ruptech 32 mot produktionsstart

Den nya superbåten Ruptech 32 kommer allt närmare produktionsstart. Rupert Marine har i samarbete Färginstitutet (www.ncscolour.com) nu tagit fram den ut- och invändiga färgsättningen för Ruptech 32, som är en helt ny båtkonstruktion från Rupert Marine i samarbete med båtkonstruktören Ocke Mannerfelt. Båten marknadsförs som ”en exklusiv, användarvänlig bruksbåt med mycket hög finish och varje detalj väl genomtänkt”.

Färgsättningen innebär att skrov och överbyggnad kommer att finnas i tre standardkulörer, mörkgrå, gråbeige och vit, alla med utvändiga detaljer i en kontrasterande svartgrå kulör. Samtliga kulörer går i en varm ton.

Inredningen kommer att finnas i ett antal olika färg- och materialkombinationer som alla matchar den utvändiga färgsättningen.

Ruptech byggs i Sverige av professionella båtbyggare med mångårig erfarenhet av både yrkesbåtar och fritidsbåtar. Skrov, däck och överbyggnad tillverkas med modern och miljövänlig vakuuminjiceringsteknik med multiaxiella glasfibervävar, vinylester och ISO polyester samt förstärkningar i kolfiber och kevlar.

Sandwichkonstruktionerna är gjorda med Divinycell som kärnmaterial. Skrovet byggs i enkellaminat för att uppnå hög slag- och slitstyrka vid oöm användning. Däck och överbyggnad byggs i en mycket lätt och stark sandwichkonstruktion som ger båten en låg tyngdpunkt och därmed bidrar till mycket goda sjöegenskaper. Den integrerade fendern längs hela fribordet är gjuten i ett stycke i en mycket slitstark polyuretan med en skumkärna med slutna celler.

Alla installationer uppfyller hårt ställda krav för yrkesbåtar. Elsystemet är i huvudsak tvåpoligt och har förtennade kablar, strömbrytare och säkringar är av industrikvalitet, för lanternor och all övrig belysning används modern LED teknik.

Alla inredningsmaterial är valda med stor omsorg för hög slitstyrka och minimalt underhåll. Designen är stramt sober och funktionell.

Ruptech 32 är signerad Mannerfelt Design Team som 2009 fick det prestigefyllda designpriset ”RED DOT, Best of the Best”. Mannerfelts båtar har vunnit totalt 14 världsmästerskap i offshore racing. Bland de mer uppmärksammade racerbåtarna finns B23, V-24/B24 och B-28 samt en Class III katamaran för Victory Racing Team i Dubai.

www.ruptechmarine.com