29 juni, 2010

Nygifta Jöbacks premiärseglar i Celebrity Race

Peter Jöback seglar för World Childhood Foundation i Celebrity Race under Stena Match Cup Sweden 9 juli i år. Tillsammans med sin nyblivne man Oscar utmanar de sju andra kändistäta båtar. Bland andra specialinbjudna profiler kommer även Måns Zelmerlöv, Marcus Samuelsson, Stefan Andersson och Lasse Kronér att delta i kändistävlingen. Besättningarna blandas med världseliten i matchracing.

Pressrelease:

Celebrity Race är en stor publikmagnet under ett av Sveriges största seglingsevenemang och arrangeras för tredje året i rad fredagen den 9 juli kl. 15.00 på Marstrand.

Childhood är Official Charity partner till Stena Match Cup Sweden, en av tio VM-deltävlingar i World Match Racing Tour. Peter Jöback har engagerat sig starkt för Childhood de senaste åren och ser även en nära relation framöver. Inom kort deltar han, tillsammans med sin man Oscar, i Celebrity Race för att försvara titeln åt Childhood.

– Det är med en skräckblandad förtjusning jag deltar i tävlingen eftersom jag aldrig har suttit i en båt! Men jag älskar vatten och tycker att det ska bli skitkul. Vi är starka så jag tror att vi är bra på att dra i tåtar. Det kommer att gå jättebra!, säger Peter Jöback.

Fakta Celebrity Race
Två korta Fleet Race korar vinnaren i Celebrity Race för Stena Match Cup Sweden. Det innebär att alla båtar startar samtidigt på given signal. Varje båt seglar mot en boj och plockar upp en flagga som är fäst på bojen när den rundas. Först tillbaka över mållinjen med flaggan ombord vinner respektive race. Seglingarna kommer att följas tätt av publiken från klipporna och av media från pressbåtar ute på vattnet. Ifjol drog Sara Lumholdt och Alexandra Zazzi hem segern till Childhood.

Childhood och Stena Match Cup Sweden
Childhood är Official Charity partner till Stena Match Cup Sweden, vilket innebär att evenemanget sponsrar stiftelsen med en exponerad båt samt en del av sponsringsintäkterna.

Stena Match Cup Sweden är ett av Sveriges största publika evenemang och en av tio VM-deltävlingar för herrar i World Match Racing Tour. Evenemanget pågår på Marstrand 5–11 juli 2010 och drar normalt 100 000 besökare varje år. Stena Match Cup Sweden anordnas av GKSS i samarbete med Brandspot. GKSS ansvarar för de sportsliga delarna och Brandspot för de kommersiella rättigheterna.

www.matchcupsweden.com