29 juni, 2010

Riggföretaget Doghouse Marine tar silver

Riggföretaget Doghouse Marine tar silver i Sommarsalongen på Ulriksdal. – Vi har sedan en tid inlett ett samarbete med Whila Garden och Garden by Anna, detta har lett till en silverplacering i Sommarsalongen i Ulriksdal. Vi är mycket stolta över det, det visar att traditionella rigg- och seglingsdetaljer på ett betydande sätt kan förhöja en trädgårdsmiljö, säger Yvonne Westermark ansvarig för Design inom Doghouse Marine.

Pressrelease:

Doghouse Marine – Design arbetar huvudsakligen med räcken. Idén med räckena är att nyttja erfarenheter från riggarbeten med segelbåtar och att ta tillvara skönheteni rätt använda riggdetaljer.

Inom området segelbåtsriggar är drivkraften (och har alltid varit) att få fram lättare konstruktioner med bibehållen hållbarhet över tiden. Detta har resulterat i snygga och tilltalande lösningar som i princip är underhållsfria.

Dessa lösningar passar utmärkt för räcken, spaljéer, vindskydd mm. Räckena byggs upp av horisontella vajrar med rostfria stolpar och överliggare i trä eller rostfritt. Tampar och spinnackerduk är andra komponenter.

Doghouse Marine är riggspecialist och finns på Svinninge Marina norr om Stockholm. Företaget har strategiskt valt ett antal olika leverantörer som står för en teknologi och kunskap utöver det vanliga när det gäller rigg. Såväl kunskapen som riggdetaljerna borgar för snygga hållbara och gedigna räcken och lösningar som står pall för väder och vind under många år.

www.doghousemarine.se