1 juli, 2010

50 dagar till Eurocard Gotland Runt

Årets upplaga av Eurocard Gotland Runt, Sveriges och en av världens största havskappseglingar, har redan slagit rekord i tidiga anmälningar. Med 50 dagar kvar till starten i Sandhamn den 7 juli är redan över 80 båtar anmälda. Det är fler än vid motsvarande tid i fjol och skapar förhoppningar om ett rekordstort antal startande. Bland de anmälda finns många av landets främsta seglare samt en riktig seglarkung, Norges Kung Harald, som kommer till tävlingen med sin snabbseglande TP52:a ”Fram”. Det blir något att bita i för den svenska kappseglingseliten!

De hittills anmälda båtarna är förutom från Sverige också från Norge, där självaste Kung Harald deltar, samt från Finland, Estland, England och Tyskland och representerar alla former av kappseglingsyachter, från utpräglade tävlingsmaskiner till mindre entypsbåtar och många populära familjebåtar.

– Det är roligt att se att intresset för Eurocard Gotland Runt fortsätter att öka och särskilt roligt är det att se så många ”vassa” ekipage, däribland Kung Haralds TP52:a. Vi vet att kungen kommer hit för att vinna, senast vann han både sin klass i SM i havskappsegling och Eurocard Gotland Runt. Jag hoppas också att det ökade intresset resulterar att vi i år kommer att ha över 300 deltagande båtar i tävlingen, säger tävlingsledaren Fredrik Feldreich.