1 juli, 2010

Björholmens Marina utsedd till favorit av västkustens båtfolk

När tidningen På Kryss valde ut svenska kustens smultronställen tog de hjälp av Kryssarklubbens regionala kretsar. På Västkusten valde båtfolket Björholmens Marina som sin favorit. Björholmens Marina ligger mitt i Stigfjordens naturreservat och består av restaurang, hotell och hamn.

Pressrelease:

Ur tidningen På Kryss nr 05-6 2010:

“Björholmen

58° 03’2 N–11° 31’5 O. På Tjörns nordvästra udde, en bit bort från de stora allfarvägarna, ligger Björholmen – ett välbevarat fiskeläge med många enkelstugor, sjöbodar och kålgårdar. I gästhamnen finns det gott om plats. Inseglingen är lätt och servicen bra. Gästplatserna ligger längst ut på norra sidan av pontonbryggorna. Där hittar man också ett rep som används till akterförtöjning (ankring är förbjuden i hamnen). Till frukost kan man köpa nybakade frallor i kiosken och från bryggserveringen kan man njuta av Stigfjordenarkipelagen. Här finns även möjlighet till bad både vid sandstrand och klippa. Är man sugen på att basta går det också bra.”

Totalt är det 14 platser runtom i Sverige som har valts ut tillsammans med Björholmens Marina, till exempel Broken, Lilla kalvholmen och Torsviken.