2 juli, 2010

Unika båtar och bilar på Nostalgia Festival

I helgen brakar det loss i Ronneby och Karlskrona. Då är det återigen dags för Nostalgia Festival, sommarens höjdpunkt för alla som älskar klassiska bilar och veteranbåtar. Ett antal klassiska båtar visas upp med Ivar ”Tändstickskungen” Kreugers snabba motorbåt m/y Svalan från 1928 som extra dragplåster.

För nionde året i rad arrangeras Nostalgia Festival i Ronneby Brunnspark och utanför Marinmuseum i Karlskrona. Det blir två heldagar med fokus på våra sköna klassiker inom motor- och båtvärlden. Båda dagarna bjuds det dessutom på uppvisningar, tävlingar, mat och musik.

Evenemanget startar i vackra Ronneby Brunnspark under lördagen med över 1 200 utställda bilar, motorcyklar och mopeder. Gäster är bland annat den kultförklarade artisten Siw Malmkvist och Magnus Samuelsson – världens starkaste man och vinnare av Let’s Dance.

På söndagen fortsätter festivalen med höjdpunkten för alla båtälskar – Veteranbåtsdagen utanför Marinmuseum i Karlskrona.

På plats finns repliken av Ivar ”Tändstickskungen” Kreugers snabba motorbåt m/y Svalan från 1928, en klassisk värsting som toppar över 52 knop. Förutom det bjuds det på utdelning av K-märkning och sjösättning av tidningen Nostalgias nyrenoverade Tidemanskryssare.

Nostalgia Festival arrangeras i samarbete med Blekinge Veteranbilsklubb och föreningen Carlscrona Veteranbåtar.

www.maritima.se

www.fabas.se