4 juli, 2010

Respect och Briggen Tre Kronor i nytt samarbete

Hållbarhetsföretaget Respect och Briggen Tre Kronor inleder en offensiv satsning för hållbarhet. Samarbetet bygger på att företagen gemensamt använder sitt kunnande och sina nätverk för att stimulera till hållbart agerande.

Briggen Tre Kronor och Respect kommer att genomföra ett flertal kommunikationssatsningar, såsom utbildningar och seminarier. Samarbetet innebär till exempel att Briggen Tre Kronor nu kan erbjuda hållbara och klimatanpassade konferenser och möten.

• Samarbetet med Briggen Tre kronor ger nya och spännande kommunikationsmöjligheter. Vi ser fram emot att sprida hållbarhetsarbete på bredare front tillsammans med Briggen Tre Kronor, säger Gunilla Hadders, vd på Respect.

• Samarbetet innebär en uppväxling av vårt hållbarhetsarbete och vi är stolta över att nu kunna erbjuda våra kunder klimatriktiga konferenser och möten, säger Rebecca Krus, kommunikationschef för Briggen Tre Kronor.

Respect erbjuder verksamheter stod att genomföra ett systematiskt hållbarhetsarbete som stärker affärerna och varumärket. Respects hållbarhetsprogram kombinerar strategisk rådgivning inom hållbarhets (CSR), verktyg, bestyrkanden och kommunikationsstrategi. Respect har initierat ett flertal nätverk i Sverige och internationellt, bland andra BLICC (Business Leaders Intiative on Climate Change), BLIHR (Business Leaders Initiative on Human Rights) och Respect Table. www.respect.se

OM BRIGGEN TRE KRONOR
Briggen Tre Kronor AB verkar som en ambassadör för Östersjöregionen, med fokus på att stimulera tillväxt och entreprenörskap, främja Östersjöns miljö och utveckla unga människors samverkan och ledarskap. Verksamheten har utvecklats till en uppskattad kommunikationsplattform för näringsliv, politiker och organisationer. Almedalen, Volvo Ocean Race i Stockholm, The Tall Ships´ Races i Östersjön, ministermötet om EU:s Östersjöstrategi samt ett antal anlöp i hamnar längs den svenska ostkusten är några exempel på framgångsrika möten och evenemang under 2009. Fartyget Tre Kronor af Stockholm sjösattes 2005 och genomförde sin jungfrusegling 2008, och har av internationell expertis bedömts vara ett av de mest välbyggda träfartygen i världen. Kronprinsessan Victoria är fartygets gudmor. www.briggentrekronor.se