6 juli, 2010

More Sailing för singlar i den kroatiska skärgården

Sverige har flest singlar i världen. Nu hoppas 72 av dem hitta den stora kärleken i den kroatiska skärgården. När More Sailing Croatia ordnar seglingsvecka med fest och salta bad sålde platserna slut direkt. Äventyret börjar den 10 juli.

Pressrelease:

Bakom idén med singelseglingar står Einar Halldin, 22, och Malin Stom, 21. Under 2009 började de – i mindre skala – att anordna seglingsveckor längs kusten i Kroatien. Kunderna fick välja att betala för skeppare och värd ombord – eller segla en vecka på egen hand.

– Det blev en omedelbar succé, berättar Einar Halldin. Redan under hösten började vi därför planera inför årets säsong, och i december började vi ta emot anmälningar. Mycket snart överträffade vi vårt uppsatta mål att fylla tre båtar. Under våren slog deltagarantalet i taket och vi har nu hela 72 anmälda resenärer. På varje båt finns en skeppare och värd, så totalt blir vi närmare hundra personer som åker med nio båtar.

Äkta jakt på kärleken
More Sailing Croatia samarbetar med Shake my world, en aktivitets- och dejtingsajt med över 50 000 medlemmar. Här kan singlarna lära känna varandra inför sommarens äventyr. Resenärerna på resan är mellan 28 och 55 år; de flesta är i 35-40-årsåldern och bor i Stockholm. Så någon vild studentresa är det inte tal om.

– Givetvis bjuder resan på middagar och fest på kvällarna, men de som reser med oss får en oförglömlig vecka med fler ingredienser än så, säger Malin Stom.

Romantiska ingredienser
Under de sju dagar på på Medelhavet får deltagarna uppleva vattenfallen i nationalparken Krka, spektakulära restauranger, grottor med kristallklart vatten, romantiska solnedgångar och partypulsen i Kroatiens San Tropez. Den som vill kan under veckan lära sig att segla, men den som bara vill koppla av är fri att göra just ingenting. Eller ägna tiden åt att träffa sitt livs stora kärlek.

– Det här en social semesterform som passar många, säger Malin Stom. Att ge resenärerna ett personligt bemötande och en semester helt utan krångel – det är vår drivkraft.

More Sailing Croatia är ett entreprenörsföretag, som sedan 2009 anordnar sedan 2009 seglingsresor i den kroatiska skärgården. Företaget har sin bas i Göteborg. För grundarna Einar Halldin och Malin Stom är företagandet ett utmärkt sätt att kombinera det stora seglarintresset med viljan att leverera förstklassig service och oförglömliga upplevelser.

www.sommarkryssa.nu