7 juli, 2010

Holmberg tog första svenska herrpoängen

En solig och blåsig förmiddag på Marstrand gav till slut en framgång till en svensk seglare. Magnus Holmberg blev den första svensken på herrsidan att vinna ett race i årets tävling. I en spännande match lyckades Holmberg och hans besättning skapa en lucka till motståndaren Ian Williams under matchens andra kryssben. Efter gårdagens misslyckanden från både Johnie Berntsson och Björn Hansen var vinsten mycket efterlängtad.

Inte minst för Magnus själv:

– Det kändes inte riktigt bra på förmiddagen och jag vågade inte stå på med min nya besättning i den hårda vinden. Det var ingen nackdel för oss att vinden lättade och det var skönt att avsluta dagen med en seger, sa han eftter att ha kommit iland efter målgången.

Engelsmannen Ian Williams har tidigare imponerat i årets tävling. Att Holmbergs seger kom mot just honom ger förhoppningar om en stigande formkurva. Mattias Rahm, som vann Stena Match Cup Sweden 2008, lyckades inte vinna någon match idag och måste vinna flertalet av sina återstående seglingar för att kunna nå kvartfinalerna.

Seglingarna fortsätter under eftermiddagen med Women’s Class där det ska avgöras vilka åtta damer som tar sig vidare till kvartsfinalseglingarna imorgon torsdag.

Om Stena Match Cup Sweden
Stena Match Cup Sweden är ett av Sveriges största publika evenemang och en av tio VM-deltävlingar för herrar i World Match Racing Tour. Evenemanget pågår på Marstrand 5–11 juli 2010 och drar normalt 100 000 besökare varje år. Stena Match Cup Sweden anordnas av GKSS i samarbete med Brandspot. GKSS ansvarar för de sportsliga delarna och Brandspot för de kommersiella rättigheterna.