23 juli, 2010

Unik tavla för ditt smultronställe

Charlie Marine Art är ett nytt svenskt företag som tar fram tavlor i en marin stil efter beställning. Konceptet bygger på att kunderna kan få en unik tavla komponerad med de marina elementen Signalflaggor som representerar bokstäver och även en position dvs. longitud, latitud och platsens namn.

Pressrelease:

”Alla våra tavlor målas på beställning och kunden får godkänna en digital skiss innan vi handmålar tavlan i olja. På så sätt blir alla tavlor unika och kunden kan bestämma storlek och bakgrundsfärg. Leverenstiden är ca 3-4 veckor”.

”Vi försöker hålla priserna på en bra nivå och i och med att tavlorna finns från små storlekar såsom 60*40 cm så kan man få sin helt unika tavla från drygt 1000 kronor. De vanligaste storlekarna är 90*60 cm och 120*80 cm och dessa kostar mellan 2000-3500 kronor”, säger Mathias Bredin som är initiativtagare.

”Vår serie Position där vi skriver ort/platsens namn med bokstäver och signalflaggor och tar fram den unika positionens longitud och latitud har slagit fantastiskt bra! Det har visat sig att många även ger detta till vänner och familjemedlemmar som present. Även bröllopstavlan i serien Minne, där brudparets första bokstav skrivs med signalflagga tillsammans med datum och platsen för den stora dagen, har varit en fantastiskt personlig och uppskattad present.”
Charlie Marine Art är ett svenskt varumärke som säljer handmålade marina tavlor. Personerna bakom Charlie Marine Art är seglare som började måla tavlor med koppling till lokala orter. Dessa gav vi till våra vänner runt om i världen som tack för husrum när vi besökte dem vid regattor.

För Charlie Marine Art är valfrihet och exklusivitet viktigt, därför handmålas tavlorna i små serier efter beställning. Du har även möjlighet att beställa personliga motiv som bygger på lokala platser exempelvis ditt sommarställe eller händelser som exempelvis bröllop.

Alla ”Charlie” tavlor kan fås med tre olika bakgrunder (obehandlad canvas, målad vintage bakgrund eller vitmålad bakgrund) och i flera olika storlekar.

Tavlorna är indelade i fyra serier, Positionstavlor, Klassiska båtar, Minne och Klassiska båtsymboler.

Kommentarer

Mathias 18:14:13 2010-07-23

Tavlorna finns att se på www.charliemarineart.se