23 juli, 2010

Vripack skapar liten megayacht – Limo Tender

Här är framtidens “lilla” tender till större båtar. I alla fall om man ska tro på det holländska varvet Vripack. Inspirationen till designen av deras Limo Tender 25 baseras helt på tenderns moderfartyg, Heesens 5500 Semi Displacement MY. Den största skillnaden är att den lilla båten bara är en niondel så stor som sin förebild.

Som inspiration använde Vripacks designers den lätt igenkänningsbara konturen av den Frank Laupman designade 5500 Semi Displacement MY. Den lilla båten har många av förebildens finesser, bland annat en skylight och många detaljer som har tillverkats i glas.

Limo Tender 25 är en innovativ och kraftfull liten yacht. Den har til lexempel två minibars, skydssutrustning när hon ligger vid kaj och en de mest tekniskt avancerade inteiörer man kan tänka sig. Idel nödvändigheter, med andra ord…

Tack vare en smart inredning finns det plats för sex vuxna att bo ombord. Utrymmena är fördelade så att två besättningsmän kan hantera båten medan ägarna och ett par gäster bara njuter av båtlivet. Alltså knappast samma båtliv som för en vanlig svensk båtägare.

www.vripack.com