26 juli, 2010

BMW Dragon Gold Cup 2010 i Marstrand

I år hålls BMW Dragon Gold Cup i Marstrand. Segelbåtarna lockar proffsseglare, näringslivstoppar och kungligheter. I BMW Dragon Gold Cup 2010 tävlar cirka 100 båtar och samlar en spännande skara personligheter från 14 nationer i glädjens och sportighetens namn.

Pressrelease:

Att njuta sommardagar på Marstrand med toppklassiga prestationer och upplevelser är något som BMW rekommenderar. Därför är BMW huvudsponsor i en av världens mest spännande och fartfyllda regattor. Tävlingen arrangeras av anrika Göteborg Kungliga Segel Sällskap (GKSS) som i år firar sitt 150-årsjubileum.

Havskappseglingen sker på Marstrands västra sida där eftermiddagens optimala sjöbris i över hundra år gjort denna västkustpärla till en internationell seglingsdröm. I BMW Dragon Gold Cup tävlar några av världens skickligaste seglare, från 14 länder, i en cup som är en upplevelse för livet. Både för dem som kämpar ute på havet och för dem som deltar som åskådare.

För dem som väljer att följa seglingarna på plats erbjuder Marstrand ett rikt utbud av butiker, caféer, restauranger och fina havsbad. Dessutom visar Bilia Group Göteborg och BMW upp några av de senaste BMW-modellerna.

– För BMW är detta en utmärkt möjlighet att kombinera segling i högsta klass med den sportighet och glädje som är så speciellt för vårt varumärke. Dragonklassen i segling attraherar människor som vill ta sina upplevelser lite längre, som vill njuta och delta i sammanhang som både kräver och ger “det lilla extra”. Att göra detta på en plats som Marstrand är något jag verkligen rekommenderar, säger Christer Stahl, vd BMW Sverige.

Dragon Class (att segla Drake), denna en av världens främsta entypsklasser lockar skickliga seglare. I BMW Dragon Gold Cup tävlar många välkända profiler inom både seglingssporten och svenskt näringsliv om att ta hem titeln. Till exempel seglar Gurra Krantz, Jacob Wallenberg, prins Henrik och kronprins Fredrik av Danmark i några av de cirka hundra båtarna. De deltar även i den berömda Regattamiddagen på Marstrands anrika socitetshus tillsammans med representanter för svenska kungahuset.

Mer information finns på www.gkss.se/dragongoldcup
där du också kan följa tävlingarna.

Foto: Alf Thornberg