28 juli, 2010

Superbåtar på årets Monaco Yacht Show

Årets båtmässa i Monaco blir som vanligt en uppvisning i det största och lyxigaste som finns att erbjuda. I alla fall på den här sidan Atlanten. I slutet av oktober är det åter dags för båtmässan i Ft Lauderdale, där de amerikanska kunderna till mega yachts förhoppningsvis är på köphumör igen. Den amerikanska marknaden är, efter de arabiska länderna, fortfarande störst på mega yachts (båtar över 80 m).

De båtar vi visar på bild här presenteras av Oceanco. De visas på 2010 Monaco Yacht Show, som hålls 22-25 september i Port Hercules i furstendömet Monaco.

Bland annat visar de en skalenlig modell av Oceanco design 90 m PA076 och Explorer yacht PA144. Dessutom visas den helt nya Sam Sorgiovanni 120 m PA146 och Elie Saabs 117 m ES117 som först presenterades på Abu Dhabi Boat Show.

Bland de övriga båtar som presenteras av Oceanco finns en 85,60 m Y708 yacht. Båten är under byggnation med exteriören designad av Igor Lobanov medan Alberto Pinto Interior står för inredningen och den 120 m Nuvolari & Lenard designade PA122.

Medan marknaden för “mindre” båtar oh då speciellt sådana som vanliga skandinaviska kunder köper har haft det tufft de senaste två åren fortsätter alltså de superrika att köpa nya fartyg. Marknaden för mega yachts har ökat i intensitet de senaste två råen och det finns flera exempel på ägare till sådana båtar som gjort klipp på att köpa och därefter snabbt sälja sina nya mega yachts. Bland andra golfproffset Greg Norman, som sålde sin förra mega yacht Aussie Rules II med god förtjänst.

http://www.ssqq.com/archive/vinlin24.htm