4 augusti, 2010

307 båtar redan anmälda till årets Tjörn Runt

307 båtar är redan anmälda till Tjörn Runt och fler lär det bli innan starten går 21 augusti. Tjörn Runt är segeltävlingen där världsmästare och familjeseglare samsas på samma vatten och tävlar under samma förhållanden. 2009 års upplaga av Tjörn Runt vann Arne Goksöyr med besättning i en K 32 Kravell.

Då var 548 båtar anmälda, 502 registrerade sig och 463 genomförde kappseglingen. Hur många kommer till start i år? Hur blir vädret? Och vem vinner 2010 års upplaga?

Bland de anmälda är Expresserna den båttyp som hittills samlat flest deltagare (13 st.) tätt följd av 12 st. H-båtar och 11 st. IF. Även tidigare års vinnare som Göran Haglund med sin Neptunkryssare, Mats Johansson i Starbåt och Arne Goksöyr deltar.

För att informerar och inspirera seglarna hålls skepparträffar tillsammans med vår samarbetspartner Stenungsbaden Yacht Club den 20 augusti. Vid tre tillfällen under fredagskvällen lotsas seglarna mellan årets nyheter, tips och viktig säkerhetsinformation. En meteorolog ger även detaljerade och lokala prognoser för vind och strömmar. För att underlätta för deltagarna finns även tidigare vinnares tips och idéer på www.stss.se.

Satsningen på Webb-TV fortsätter i år tillsammans med Silver Bullet. På vår webbplats stss.se/play ligger redan den första aptitretaren och klipp från 2009. Tjörn Runt på webben lever länge och alla kan ta del av inslagen om och om igen.

Som en följd av den sköna sommaren är det många som har legat ute i båten istället för att vara hemma och anmäla sig. Därför förlängs anmälningstiden till den 6 augusti. Anmäla kan naturligtvis göras senare men då till förhöjd avgift.

www.stss.se