4 augusti, 2010

Bra start för SM-tävlingarna i Trosa

– Det har fungerat kanon idag, säger tävlingsledare Fredrik Hedlund efter första dagens SM för M-båtar och A22:or i Trosa. Banan låg rätt, vinden var stabil och alla gjorde det de skulle på utsatt tid. Vi hade inga tjuvstarter. Och så vitt jag vet trillade ingen i sjön heller.

I första dagens tävlingar, först i hällregn och sedan i strålande sol, deltog ca 20 st A22or, 22 st M30, 19 st M22 och 6 båtar i klassmästerskapen för M25.

En västlig vind blåste stabilt mellan 4 och 5 m/sek. Efter dagens tre race ligger Mary Lou med skeppare Ulf Engblom i ledningen för M30.

Oskar Bergman på Susa spikade alla tre racen och ligger i klar ledning för M22 och Stefan Andersson med besättning på Hummingbird leder sammandraget för A22. Kjell Gustafson på Felicia tog hem ledningen för dagen i klassmästerskapet för M25.

För program, resultatlistor och mer information, se www.sailtrust.org

Foto: David Pettersson.