19 augusti, 2010

Mästare och familjeseglare möts i årets största kappsegling

Den 47:e upplagan av Tjörn Runt seglas lördagen 21 augusti. Bland de 450 anmälda båtarna finns många aspiranter som vill vinna årets största kappsegling. Självklar finns 2009 års vinnare Arne Goksöyr på startlinjen. Michael Collberg ser gärna en fjärde vinst i Tjörn Runt efter ett mycket framgångsrikt år i sin Express. Efter bytet till Melges 24 blir Jonas Berntsson en uppstickare. Peter Gustafsson har under säsongen seglat sin J/109 både mycket och bra.

I startfältet finns även den nya båttypen Aspect 40 med Anna Drougge vid rodret och storseglaren Mange Olsson är rorsman på en Najad 570. I de övriga besättningarna lurar flera väl meriterade seglare och många tidigare startgruppsvinnare såsom Hans Oskarsson, Mats Johansson, Simon Petersen, Carl-Axel Hellman, Anders Dahlsjö, Göran Haglund och Johan Davidsson.

De båttyper som i år samlat flest deltagare och seglar om egna klasspriser är Express, H-båt och IF.

Tjörn Runt är den segeltävling där världsmästare och familjeseglare samsas på samma vatten och tävlar under samma förhållanden. Upplev folkfesten på vattnet eller från land, 09:00 går första starten.

Mer information finns på www.stss.se