19 augusti, 2010

Salona 41 får premiär i höst

Salona 41 är det senaste tillskottet i Salona Yachts modellprogram. Båten har vackra linjer och dubbelrattsystem. Hennes slanka och rena linjer följer hennes nyligen lanserade storasyster Salona 44:s moderna stil med dubbla rattar.

Salona 41 har en stor och rymlig sittbrunn som det är lätt att röra sig i tack vare de dubbla rattarnas placering på var sin sida i sittbrunnen som både ger fri passage till aktern och ökar seglingskänslan och kontrollen för rorsmannen vid aktiv segling.

Den öppna aktern i sittbrunnen kan snabbt stängas igen med ett flexibelt sittbänkssystem som tillval. Sittbrunnen är har två generösa stuv, ett dränerat utrymme för gasol samt med ett speciellt fack för livflotte. Däcksutrustningen kommer från Harken.

Alla fall och trimlinor är neddragna till sittbrunnen och gör båten lätt att segla även för en liten besättning. Som standard utrustad med sex Harkenwinchar i sittbrunnen.

Nere i Salona 41 finns en rymlig salong med mattlackad mahognyinredning. Takhöjden är 195 cm. På babords sida finner man ett funktionellt L-pentry.

Standardlayouten har en stor akterkabin på babordssidan med skåp och en 2,10 cm lång madrasslängd, owners cabin är placerad i den förliga kabinen med en fin komfort för långa semesterseglatser. Den har goda förvaringsutrymmen under de 2,10 cm långa madrasserna och väl tilltagna skåp och garderober. För att inte kompromissa med komforten finns även både 12V och 220V uttag med landström. Även akterkabinen har både 12V och 220V uttag. I båda sovkabinerna finns det säten att sitta på för bekväm påklädnad och ombyte.

Fakta Salona 41

Längd 12,50 m
Bredd 3,84 m
Djup 2,0 m
Depl 7200 kg
Stor 53,5 m2
Genua 57,6 m2
Motor Yanmar 29kW (40hk) med segelbåtsdrev
Pris från 198 750 € inklusive moms fritt Salonavarvet i Kroatien.

Världspremiär av nya Salona 41 kommer att ske på den flytande båtmässan ”HISWA” i Holland 31 augusti – 5 september.
För Sveriges del blir premiären på Scandinavian Boatshow i Stockholm i november.

www.promarinegroup.se
www.salonayachts.com
www.sjomanyachting.se