20 augusti, 2010

Magnus ”Mange” Olsson rådgivare till Najad

En av världens mest erfarna jorden-runt-seglare, Magnus Olsson, blir rådgivare till Najad. Magnus Olssons deltagande i Tjörn Runt, som skeppare/rorsman på en Najad 570, blir ett avstamp för fortsatt samarbete. Najad firar 40 år och laddar inför framtiden – att fortsätta bygga kvalitetsbåtar, nu med hjälp av Magnus Olsson. Magnus, en av världens mest erfarna seglare kommer att agera rådgivare till Najads ledning och styrelse.

– Jag har alltid sett Najad som vackra fina båtar. Med mina erfarenheter från de öppna haven bidrar jag gärna till att utveckla Najads framtida produkter, säger Magnus Olsson.

Magnus Olsson med en lång karriär som kappseglare och jorden-runt-seglare har mycket att bidra med: En kappseglares attityd att en segelbåt måste vara lätt att hantera och en havskappseglares kunskaper om vad som krävs av en segelbåts design och konstruktion för att uppnå optimala egenskaper och att känna sig säker ombord.

Detta stämmer väl överens med Najads inriktning – oceangående segelbåtar som lätt kan hanteras av två personer samt kombinera prestanda med trygghet och säkerhet till sjöss.

– Vi känner stor glädje att få möjlighet att få ta del av Magnus kunskaper gällande segling, teknik och design. Den glädjen kommer våra produkter och i slutändan våra kunder få dra nytta av, säger Per Lindquist, VD Najadvarvet.