27 augusti, 2010

Gott om nyheter på årets Öppna Varv på Orust

Öppna Varv 27–29 augusti lockar i år över 200 utställande företag. När grindarna till årets stora båtfest på västkusten – Öppna Varv – öppnas på Orust på fredagen är det bäddat för en riktigt intressant båtmässa. – I år hålls den här flytande båtmässan för 15:e gången. Öppna Varv är fortfarande lika populärt bland både utställarna och besökarna, säger Annika Lindqvist på Sweboat, projektledare för Öppna Varv.

I år ställer 127 företag ut på Öppna Varv. De fördelas på cirka 130 segel- och motorbåtar från 25 till 65 fot i vattnet och 83 utställande företag på land.

– Som vanligt är det många nyheter som visas upp längs bryggorna. Besökarna för se hela 25 Sverige- och världspremiärer.

Öppna Varv hålls som vanligt i flera hamnar på Orust: Ellös, Henån, Kungsviken och Vindön. I Ellös visas, utöver Hallberg-Rassys båtar, segel- och motorbåtar från svenska och internationella kvalitetsvarv.

Malö Yachts, Bavia Yachts, Najadvarvet, Nord West Yachts och Regina af Vindö Yachts medverkar i respektive hemmahamn i Kungsviken, Henån och på Vindön.

I Ellös deltar också drygt 80 tillbehörsföretag med produkter såsom motorer, marinelektronik, inredningsdetaljer, segel och mycket mera.

– Öppna Varv är ett ypperligt tillfälle att ta del av det senaste inom båtlivet, helt enkelt. Det är det största årliga evenemanget på Orust med 20 000–22 000 besökare under de tre dagar evenemanget pågår, säger Annika Lindqvist.

Även de arrangerande varven är stolta inför den starka uppslutningen till mässan.

– Av 130 båtar totalt på alla Öppna Varv på Orust finns 117 båtar hos Hallberg-Rassy. 117 båtar är rekord, fler än något annat tidigare år för Öppet Varv. Även Öppna Varvs samtliga 83 olika leverantörer av motorer, rigg, segel, navigationsutrustning och övriga tillbehör visar sina produkter hos Hallberg-Rassy. Faktum är att det inte går att hitta ett så brett utbud av segelbåtar i storleksklassen 31-64 fot på någon annan flytande båtmässa i hela Norden, säger Magnus Rassy, VD för Hallberg-Rassy Varvs AB som har smygpremiär för helt nya Hallberg-Rassy 64.

Öppettiden är klockan 10–18 fredag till söndag. Det är fri entré och gratis parkering.

Lars-Åke Redéen