30 augusti, 2010

Start för Finnjolle VM – Sveriges elitseglare på plats

Den 30 augusti startar VM i Finnjolle som i år seglas i San Fransisco, USA. 95 deltagare från 33 länder kommer att göra upp om medaljerna. Finnjolle är en olympisk klass och startfältet består av de bästa i världen. Det är en båt för de tyngre killarna och i San Fransisco, där det oftast är hård vind, kommer det att bli tuff segling vilket kräver styrka och uthållighet. På bilden syns Henry Sprague.

Daniel Birgmark förväntas följa upp sin stora framgång denna säsong då han tog en bronsmedalj på EM 2010.

– Det vore fantastiskt om Daniel kunde ta två mästerskapsmedaljer på en och samma säsong något som är ovanligt inom svensk segling, säger Magnus Grävare, Förbundskapten Svenska Seglarförbundet. Vi hoppas också att Björn Allansson kan ta sin första topp 10 placering på ett VM.

Följ tävlingen på www.svensksegling.se eller på http://www.finngoldcup.com/

Program:
30 augusti – 3 september: Kvalificerings race, två race per dag.
4 september: Medalj och final race

Svenska Deltagare
Daniel Birgmark, GKSS ingår i SWE Sailing Team
Björn Allansson, GKSS ingår i SWE Sailing Team
Henrik Rydell, Uppsala Kanotförening