3 september, 2010

Flytande båtmässa i Stockholm i helgen

Portarna har öppnat för årets upplaga av Stockholms flytande båtmässa, som hålls 2–5 september. Arrangörerna hoppas att få med drygt 200 båtar i Wasahamnen, där mässan arrangeras. Samtliga båtar visas i vattnet och alla är över 7 m långa. Mässan har genomgått en del förändringar tidigare och även i år gäller en del nya idéer. Förutom de båtar som visas i sjön har mässan 20 utställare på land.

Förutom Bengt ingår Picko Troberg, Thorbjörn Nilsson och projektledaren Malin Troberg-Lindén i arrangörsgruppen. Årets mässa blir det åttonde i nuvarande regim.

– Vi har beställt in extra bryggor från Stockholms Hamn för att kunna tillgodose alla som vill vara med.

Närmare 200 båtar kommer att finnas på plats och de tenderar att bli större och större. I antal utställda båtar innebär det 40 båtar fler än förra året. Tongångarna från utställarna är optimistiska och många av de större utställarna har bokat in fler båtar nu under sommaren, säger mässarrangören Bengt Söderberg.

En av de mer udda utställarna på mässan blir Picko Trobergs gamla båtracingvän Folke ”Ockie” Särnmark, som utställare av bostäder på Mallorca. Ockie Särnmark var en gång en av de snabbaste off shoreförarna i Skandinavien med många segrar. Han var under 27 år innehavare av hastighetsrekordet Ystad–Haparanda.

Ockies familj ägde tidigare ett båtföretag, som bland annat tillverkade IF-båten.

– Vi kommer att visa toppbostäder i alla prislägen från Medelhavets Diamant Mallorca. Vi arbetar som one- stoppropertyfinder, vilket innebär att vi löser alla frågor runt ett köp, förutom att hitta bostaden. Vi säljer både nya och gamla bostäder, vilka vi själva väljer ut och marknadsför, säger Ockie.

Info: www.flytandebatmassan.se